Eduskuntavaalikampanjointi on alkanut. Koulu on suurimmassa myllerryksessä ikinä ja siksi olisi hyvä, että asiantuntijoita olisi paikalla, kun asioista päätetään.

Tällä hetkellä koulu jakaa nuoret hyviin ja huonoihin. Hyvät menevät hyväpalkkaisiin ammatteihin ja huonot huonopalkkaisiin. Ja kyse on vain siitä, että koulu mittaa vain muutamaa asiaa. Haluan, että kaikenlainen osaaminen huomattaisiin, koska jokainen on hyvä jossain. Jokainen kehittyköön rauhassa asioissa, mitkä tuntee mielenkiintoiseksi ja opiskelkoon niitä ilman leimaa otsassa, onko hyvä vai huono. Koululla ei saa olla oikeuttaa aloittaa eriarvoistamista jo pienestä pitäen. 

Jos jokainen voisi yhteiskunnassa tehdä sitä, missä on hyvä, olisi meillä melkoinen tulevaisuus edessä.

  

Olen Maarit Korhonen, ammatiltani luokanopettaja. Olen opettanut 35 vuotta Turussa, Espoossa ja Helsingissä.Olen kirjoittanut kolme pamflettia koulun muutoksesta ja blogeja Imageen ja Verkkouutisiin sekä kolumneja Kotilieteen.

Minut valittiin Vuoden Luokanopettajaksi 2016.

Tällä hetkellä luennoin ympäri Suomea koulun muutoksesta: miksi pitää muuttua, miten pitäisi muuttua ja mitä tapahtuu, jos koulu ei muutu.

Jos haluat minut luennoimaan kouluusi, ota yhteyttä sähköpostilla: maarit.korhonen@saunalahti.fi

Kirjoittamani pamfletit. Niitä voi halutessaan ostaa www.intokustannus.fi/

Puhe Campus-seminaarissa

7. Joulu, 2018

Suosituin blogikirjoitukseni

Anna anteeksi Jaska Jokunen julkaistu Sitran sivuilla