Perussivu

 

 

Rakas Joulupukki

 

Kuulin, että pääkaupunkiseudulle rakennettavaan uuteen kouluun tulee kaikille oppilaille tuolit, joissa on pyörät. Riemastuin tästä: vihdoinkin lapset saavat hieman liikkua päivän aikana. Luokassani on vielä 70- luvulla hankitut muoviset tuolit, joiden istuinosa mataloituu, mitä pidemmälle istut. Tunne on vähän samankaltainen kuin kunnon ulkohuussissa: polvet ovat aavistuksen napaa ylempänä. Siinä pitäisi lapsen istua kuusi tuntia liikkumatta ja nauttia oppimisesta.

Mietin, mistä saisin omille oppilailleni pyörivät tuolit.

Ensin surffasin netissä ja löysinkin kaksi tuolia huutonetistä ja tori.fi:stä. Maksoivat vitosen kappale. Hain ne illalla autollani ja vein luokkaan. Toinen on oranssi ja siinä on korkea selkänoja. Eräs poika istuu siinä niin, että naama on selkänojaan päin ja rullailee parin neliön alueella , mutta osallistuu tuntiin koko ajan.

Laitoin viestin vanhemmille, että jos tuoleja löytyy kotoa, ne voi tuoda luokkaan. Eräs äiti ilmoitti, että tietää ison kaupungin varaston, missä on pois heitettäviä huonekaluja. Kävin katsomassa ja oven avannut nainen varoitteli , että aikamoista rojua on enää jäljellä. Minä hihkuin ja ihastelin näkemääni, koska olin tottunut rikkinäisiin pulpetteihin ja muovisiin puucee-tuoleihin. Otin kahdeksan tuolia ja kaksi pöytää. Kuljetus olisi kaatanut koulun budjetin, joten sain säälistä senkin ilmaiseksi. Otin isoimman ja hienoimman tuolin omaan autooni, koska en malttanut odottaa kuljetusta. Seuraavana aamuna ajoin koululle ja koska koulun iso piha oli asfaltoitu, päätin kantamisen sijasta rullata sen perille. Koko lähiö todennäköisesti heräsi 7.30 kauheaan kolinaan, kun rullasin tuolin pihan poikki ja kannoin lopulta luokkaan. Siinä se odotti sitten oppilasta, jolle olin jo ehtinyt luvata seuraavan pyörivän tuolin.

Muissa tuoleissa oli istuinosien kangas revennyt mutta onneksi kouluavustaja oli käsityöihmisiä . Hän purki tuoleista muoviosat irti ja päällysti istuinosat uudelleen.Nyt luokassani oli kaiken kaikkiaan 10 tuolia, joissa oli pyörät. Siellä oli myös kaksi sohvaa, joiden päälliset olivat rikki. Kaksi säkkituolia, joista toinen oli paikattu teipillä. Neljä baarijakkaraa, keinutuoli ja yksi nojatuoli. Rikkinäisiä pulpetteja ei enää ollut vaan kaikki istuivat isojen pöytien ääressä. Seurasin uskonnonkokeessa, miten oppilaat sijoittuivat: 15 istui pöytien ääressä, kolme baarijakkaroilla takapöydän ääressä, yksi keinutuolissa, kaksi lattialla säkkituolien päällä, yksi nojatuolissa ja muutama sohvalla. Lapset olivat itse ratkaisseet kirjoittamisongelman ja jokainen, joka ei istunut pöydän ääressä, piti kuvaamataidon kovaa alustaa kirjoitusalustana. Päivän aikana usea oppilas pyöritteli itseään tuolin avulla ja pysyi pienessä liikkeessä. On myös ylevöittävä kokemus lapselle istua isossa konttorituolissa , ison pöydän ääressä. Ryhti paranee ja koko olemus muuttuu: töiden tekeminen on hienomman tuntuista.

 

Rakas Joulupukki, voisitko pyytää jotain rikkaampaa maata lähettämään meille suomalaisille lapsille ehjät koulukalusteet, ettei tarvitsisi dyykata toisten hylkäämiä, rikkinäisiä huonekaluja. Olisiko mahdollista saada myös uudet koulut ja uudet kirjat, sillä kärsimme huonosta sisäilmasta ja rikkinäisistä kirjoista. Koulumme katto vuotaa ja meillä kaikilla on nuha koko ajan. Kiitos.

 

 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

01.09 | 06:14

Mulla loppui merkit... Laita mulle sähköpostiosoitteesi, niin voin vastata paremmin. Maarit.korhonen@saunalahti.fi

...
31.08 | 22:03

Olen luokanopettajaopiskelija ja kandin teko lähestyy. Liian moni asia kiinnostaa. Mistä sinä tekisit kandin/gradun tänä päivänä?

...
25.04 | 18:50

Hei! Riippuu hirveästi alueesta, missä teet töitä. Jollain alueella saa olla ihan rauhassa ja jossain muualla ei. Laita mulle e-mail, niin vastaan paremmin.

...
25.04 | 18:32

Koulu ei tajua, mutta ei tajua ihan aina vanhemmatkaan. Olisiko vinkkejä (vaikka kirjan verran ;) ) vanhempien kanssa jaksamiseen. Kokemus kovettaa?

...
Tykkäät tästä sivusta